O nama

 

Mi smo mala pseća družina ( u stalnom porastu!!!)  koja ima apsolutnu vlast u kući , a tako uostalom i treba biti !
Ima nas 10...ne to je bilo prije koji mjesec ....11....ili? ma ne znam točno ,ali kao da je ta sitnica bitna –svi se donekle podnosimo ,neki su nerazdvojni što ja nikako ne kapiram, jer sam kako mama kaže preveliki egocentrik i individualac ,ma šta to značilo!!!!
Kod nas je uvijek veselo i stalno se nešto dešava pa ako nas posjetite bolje ćete se zabaviti nego u svakom cirkisu ! ha,ha...Doduše ne skačemo po trapezu  i kad mama nešto kaže to je zakon ,točnije rečeno samo kad nas pogleda mi smo već u redu dva po dva! Spavamo sa Laticom i Goranom u pravom krevetu kada to želimo ,a imamo i svoje krevetiće .
Kuća nam je puna igračaka pa mami treba puno vremena da ih  svako veče pospremi.
Tata je cool tip i s njim je dozvoljena zeka-peka do mile volje.On rijetko podivlja ,a igrati se može sa nama satima .Ipak kad tata kaže „ne“ pogledamo ga pomalo bedastim pogledima i nastavimo raditi što i do tada!
Kod nas su dlakave prinove ,točnije rečeno prinove animalnog porijekla više nego dobrodošle i prema njima se svi odnosimo vrlo pažljivo i brižno .
Ja se jedino uzrujam kad čujem da stiže još jedno žensko biće k nama .....buuuuuuuuuuu...jer ćemo mi dečki onda definitivno biti u manjini ,a opet s druge strane bolje da dođe cura nego neki frajerčić na kojeg će pasti moje cure !!!
Moje ime je Quebec i iako nisam najstariji Latica i Goran upravo meni duguju svoju slavu ! Ja sam trenutno najjjjjnagrađivaniji pas ,a zašto je to tako pogledajte sami ...ovo sam jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

 

Moji mama i tata upoznali su se davno prije nego sam ja stigao.
Znam da je tata bio totalna neznalica kad se radi o psima ,ali mama je oduvijek imala pse ,doduše ne toliko dlakave kao što je moja škvadra. Mama je odlučila nakon što ju je njena vjerna dugogodišnja prijateljica Arica (njemački patuljasti pinč) napustila u poodmakloj starosti da ne može živjeti bez psa i svakako da želi yorkića.
I tada su mama i tata (koji je bio skeptićan ali brzo se zaljubio ) otišli po Chiaru koja je zapravo najstarija jer je upravo navršila 13 godina ,ali se dobro drži. 

 

Chiara je čak i šampion ,a može se reći i da je visoko obrazovana, jer je sa mamom pohađala fakultet .
Chiara ima prilično ispunjen život čestim putovanjima po svijetu ,a kako ne voli sudjelovati na izložbama ona ih godinama prati iz svoje mekane košare i bodri nas koji koračamo izložbenim ringovima .
Kad su mama i tata vidjeli da Chiara ne voli izložbe, odlučili su usvojiti vrhunskog izložbenog dečka ,pa je kući stigao Pensiero Stupendo o kojem mama često i dugo, ali sa neskrivenom tugom zbog preranog gubitka priča .
Kako su mama i tata bili bolesni od tuge hitno im je bilo potrebno veselo čudo koje će ih potpuno okupirati ,pa sam ja uskočio u njihove živote !
Bio sam najveselija veselica ,možda malkice hiperaktivan ,ali nikako nisam bio zločest –prije malo neposlušniji i teže odgojiv.
Uz mene takvog nitko nije mogao biti duže tužan ili se baviti ičim drugim osim mnome ! Kak je to bilo divno vrijeme ...a opet s druge stane falilo mi je pseće društvance jer Chiara se držala nedostižno i cijelo vrijeme je ignorirala moje pozive na igru .

Izložbe su mi stvarno supać, jer tamo  uvijek sretnem stare i nove frendove ,a osim toga ljudi divljaju od sreće osobito oko ringa yorkića ,a kamere samo škljocaju !!!!
U autu na putu do izložbe svi se dobro zabavljamo ,često stajemo na lijepim livadama pa sa tatom trčimo ,a mama puca od smijeha.
Nakon mene u kuću je dosao Leon ,pomeranian i nećete vjerovati ali malo mi je pomutio račune, jer je odjednom postao centar svijeta !
Prvo zato sto je bio navodno preslatka beba (meni je bio prvo smetalo u nizu!!)  ,a drugo zato jer je on prvi uveženi predstavnik svoje pasmine u RH !! Koma .....i danas ga jos uvijek imam na oku .
Leon je iako nevoljko priznajem vrlo uspješan i baš kao i ja   šampion je nekoliko zemalja ,a meni je najgore to što je on među pasjom škvadrom omiljeniji i zapravo je on kralj naše kuće ako trebam baš biti iskren ,ali pitanje kraljevstva još nije do kraja definirano ,a ja sam mu najžešći protivnik!!!!!!!!!!!

Ah ,da zaboravih reci da ga mama i tata zovu KOKICA ,što mene dovodi do sloma živaca !!!!

Leonov najbolji frend je Kenny ,s kojim se čak i ja dobro slažem, jer on nema ambicije lidera ,mili je i povučen . Sve naše cure su lude za njim ,ali pravo da vam kazem ne znam zašto??!!!

Flo je moja cura ,a najveća razonoda joj je po cijele dana pištati sa svojom žutom igračkom čime nas pospance izluđuje,ali ne da se ona .
Ipak ona je vrlo lijepa cura ,tako svi kažu .Ima divnu dlaku i ove godine je kao od šale poharala izložbene ringove i skoro dostigla moje uspijehe...No još sam uvijek u prednosti !
Flokičina naj frendica je Ellie koja je veliko mamino zlato-možda čak i najveće iako mama to nikada javno ne pokazuje i bio bih nepravedan da kažem kako nas druge mama zanemaruje. Uglavnom svi imamo jednaku pažnju ,jednake nagrade dobivamo i kosti u kojima uživamo ,a zbog kojih se ponekad malo posvadimo ,ali naše svađe kratko traju i poslije opet svi funkcioniramo po sistemu-svi za jednog jedan za sve!
 Ellie  uvijek sluša sta mama kaže bez pogovora ,pritom  zavodljivo trepće svojim moram priznati prelijepim okicama uokvirenim jakooo dugim trepavicama .
Elli je ponosna mama Tika-Take kojeg doslovno obožava ,a koji je najmlađi pa će malo pričekati svoj red!
Isto tako njoj malo fali da zatvori sve  šampionate ,iako je mama već najavila da ju neće šišati .Ellie voli samo nobl tipove ,tzv.šarmere ali s pokrićem pa ja kod nje nemam baš šanse ....ali nikad ne reci nikad!

Leonova družica je Isabella koja je stigla k nama prošlo ljeto, ali se toliko uvukla svima pod kožu pa se čini kao da s nama živi oduvijek ....ona je svojeglava ćupavica i njena uvijek mora biti zadnja .Do sada niže same izložbene uspjehe, ostao sam bez teksta kad je mala osvojila BISS sa samo 17 mjeseci ...To se nije ni meni zalomilo u toj dobi ..ali vidjet ćemo kako će biti dalje.

Tina je moja i Flokićina kćer na koju sam zbilja ponosan jer ima moje držanje i stav-svi kažu da je moje držanje aristokratsko - ,maminu dlaku i voli samooooooo mene !!! Ja sam joj idol!!!! Juhu ,bar nekome!!!!
Ona je do sada malo izlagana i to u razredu mladih ,pa ipak osvojila je dosta sudaca, koji su pomogli da Tina postane mladi šampion nekoliko zemalja. Inače izlagana je u razredi štenadi i sve nas je ostavila bez daha, jer je  doma divlja i ne bi ju dobio da stoji mirno duže od par sekundi ..nema šanse !!!

 

Tika -Taka je mali bandit koji svima leži na srcu....i mama ga od kad se rodio zove „Specijalac“....doduše da će ostati s nama bilo mi je jasno onaj dan kad su ga mama i tata ugledali ...ostala škvadra nema ništa protiv, ali meni znate već  nije po volji...nova,mlađa konkurencija u vlastitoj kući!!! Nije da mi je svejedno, jer nevoljko priznajem, ali njegov tata je daleko poznatiji čak i od mene! Pa tko zna di će malom biti kraj kad krene....a kreće vrlo skoro !
Izlagan je do sada samo jednom u razredu štenadi i zamislite bio je r.puppy BISS !

Jedan dan sam se probudio i vidio malo ,krhko i prilićno ženstveno biće koje mi prilazi .Skoćio sam u trenu i sasvim otvorio oći –bio sam siguran da je predamnom biće koje do sada nisam vidio –u našu kuću je stigla Diva . Mala yorkica ,sa vrlo osebujnom osobnoti .I baš kad pomislih –cura je moja ,ona je ugledala Tikija i sve moje iluzije su pale u vodu .Sada smo samo dobri frendovi .
Diva i Tiki su gotovo vršnjaci pa se vjerojatno stoga tako dobro razumiju i satima se natežu oko igračke ili se igaju lovice.
Diva još nije izlagana ,ali čuo sam da će uskoro i ona koračati izložbenim ringovima .

Ne smijem zaboraviti ćupave špicovke koji su iznenada došle k nama ovaj mjesec ...čak tri cure ...Di ,Pixi i Nami stigle su iz dvije američke uzgajačnice pomeranaca i sada mama svakodnevno trenira sa njima za nadolazeće izložbe ...
Ako se pitate u koga mama polaže najveće nade –zbilja ne znam ,jer mama  ništa ne govori  samo radi s njima ....
Kako ja nisam stručnjak za špiceve nemam ni ja komentara glede njihovih izložbenih potencijala ,ali što se klape tiće Pixi je moja frendica i nju svi vole bezrezervno jer je ona otvorena i vesela .
Gledajte nas i navijajte za nas - mi smo tim i mi smo najjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj čak i kada ne pobjeđujemo Latica i Goran nas nagrađuju i vole baš kao i kad stojimo na pobjedničkom postolju uz veliki pokal !!!!

 

Copyright ! Zabranjeno je neovlašteno skidanje slika ili informacija sa ove stranice!